5.09.2008

5.5 Milyon İstanbullu Akbile Veda Ediyor


İstanbul' da yaşamak görüldüğü kadar kolay değil. Heleki trafik sorunu anlatılmakla bitmez. Belediye otobüsleri Metrolar hangi birini sayıyım bilmiyorum ki hepsi kepazelik.

Sürünmek diye buna deniliyor galiba. Akbil gişelerinin önündeki kuyruklar falan. Artık yeni bir çözüm ve rahatlığa atılarak Akbil belasını kaldırdılar ve bizi kurtardılar.

5.5 milyon İstanbullu akbil yerine Vakıfbank'ın World kartının özelliğini taşıyacak İstanbulkard'la metro ve otobüse binecek..


Yaklaşık iki yıldır sürüncemede olan İstanbul'da belediye otobüsü ve metrolarda akbil yerine kullanılacak kredi kartı ihalesini Vakıfbank'ın kazandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre daha önce ihalesiz olarak Vakıfbank'a verilen ihale diğer bankaların itirazı üzerine iptal edilip ihale yapıldı. Yapılan ihaleye Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank katıldı ve Vakıfbank'ın ipi göğüslediği bildirildi.


ADI İSTANBULKART Böylece İstanbul'da sayısı 5.5 milyonu bulan seyahat eden vatandaşlar otobüslere, metroya ve deniz otobüslerine Vakıfbank'ın Yapı Kredi ile anlaşarak ortak çıkardığı Vakıfbank World'ı ile binecek. Yeni kartın adı da İstanbulcard olacak. Bu uygulama nedeniyle Vakıfbank'ın yaklaşık 2 milyon adet kredi kartı dağıtacağı belirtiliyor. Wolrdcard ile anlaşmalı olduğu için Yapı Kredi Bankası da bu uygulamadan kârlı çıkacak.


GÖSTER GEÇ KART Yeni kartlar bir süredir taksilerde ve deniz ulaşımında kullanılan pay pass (dokun geç) kart olacak. Hatta yeni kart ile vatandaşlar otobüslerin ve metro duraklarının üst kısmında yer alan panele kartlarını gösterip geçecek ve seyahatlerine devam edecek. Bir nevi Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) uygulaması artık sadece otomobiller için değil vatandaşlar için de geçerli olacak. Böylece sırada bekleme de olmayacak.


Kredi kartı alabilecek durumda olan yani bu gelire sahip olanlar akbil yerine Vakıfbank'ın kredi kartını alacak. Böylece vatandaşlar ay içinde kullandıkları otobüs, metro ve deniz otobüsleri ücretini aynı alışverişte olduğu gibi ay sonunda ödeyecek. Benzer sistem şu anda otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan KGS kartlarında uygulanıyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar yaptıkları harcamalardan dolayı worldpuan da kazanacak.


Teşekkürler Vakıfbank Teşekkürler Yapı Kredi bankası. Başarılarınızın devamını dilerim.


Kaynak: Haber7.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

en iyisi kartlı sistemdi. tebrikler. ankara yıllardır kartla ulaşım yapıyor:)

Adsız dedi ki...

İstanbulda gelişiyor artık:) Birde bunu deneyelim bakalım nasıl olacak:)