15.08.2008

AEROBİK EGZERSİZ


Kendi kafanıza göre bilinçsiz bir şekilde egzersizler yapmayın. Sağlıklı olalım diye dikkatsiz hareketlerle sağlığınızı daha çok bozmayın. Bu anlatacaklarımı dikkate almanızı öneririm. Uygulayın faydalarını göreceğinizden eminim. Hadi Kolay gele:)

Kilo verme çalışmalarında egzersizlerin aerobik karakterde olanları çok önemli bir yer tutmaktadır. Aerobik egzersizler, vücuda oksijen kazandıran ve oksijenin kullanım oranını arttıran aktivitelerdir.Bu yüzden aerobik hareketleri günlük rutin bir şekilde yapmalısınız. Günlük yaşamımızın bir parçası olan en basit aerobik egzersiz “Yürüme”dir. Yürümek aynı zamanda vücut direncini ve ksaların daha dengeli çalışmasındada etkilidir. Merdiven çıkma, dans etme, step yapma, bisiklete binme ve yüzme iç içe olduğumuz aerobik karakterde egzersiz tipleridir. Fakat burada önemli olan bunları aklınıza geldikçe değil, düzenli fitness veya vücut geliştirme programları ile birlikte, tüm vücudu çalıştırabilecek şekilde ve bir yaşam tarzı haline getirerek uygulamak ve devam ettirmektir. Bu biraz zor olacak biliyorum ama kendiniz için:)

Aerobik egzersizde esas unsur, düzenli ve belirli sürelerde yapılarak, çalışmaların büyük kas grupları üzerinde yoğunlaştırılması ve kalp atım sayısının uygun düzeyde tutulmasıdır.Birgün yaptığınız hareketi ertesi gün kafanıza göre artırmayın. O hareket üzerinde vücudu bir kac gün esnetin ki ilerlemeniz daha rahat ve sağlıklı olsun. Burada önemli olan, kalp atım sayısının dışına çıkılmaması, sizi nefes nefese bırakacak ve kalp atışını zorlayacak bir çalışma temposuna girilmemesidir. Fazla zorlayıpta kalptende olmayalım. Aman dikkat...
Egzersiz programları ve aerobik hareketler insan yaşamında en önemli vazgeçilmez sağlık unsurudurlar. (Her ne kadar düzenli uygulamasakda) Yaşam tarzı ve kilo vermek, kiloyu kontrol etmek, tüm yaşamı daha sağlıklı ve formda geçirmek için bu tür egzersiz programlarının hiç ihmal edilmemesi gerekir. Ben de günde düzenli olarak bu egzersizlere zaman ayırıyorum. Rahatlamıyorum dersem yalan olur. Günlük bir proğram yaparak kendinize çok fazla deil 20---25 Dk ayırsanız bu bile yeterli olacaktır.

Egzersizlerin, insanın tüm yaşamı boyunca moral ve psikolojik dengeleri, metabolik faaliyetleri ve vücut fonksiyonları, kondisyon seviyesi, kalp ve damar sistemi, hormon faaliyetleri, fizik gücü, estetik ve form durumu gibi daha birçok unsurların büyük ölçülerde olumlu yönde etkilenmesi, yeni bir yaşam tarzı oluşturarak, dengeli ve düzenli sporla gerçekleşmektedir.(Bu yaptığınız egzersizler beyininde düzenli çalışmasına katkıda bulunmaktadır) Unutmayın, daha sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşama ancak böyle ulaşabilirsiniz.

Okuyup bırakmayın bunları. Düzenli bir şekilde uygulayın inanıyorum ki faydalarını kısa sürede göreceksiniz.

Hiç yorum yok: